Zorgmarkt Oncologie

Zorgmarkt oncologie: Samen sterk!


Fysio- en Healthcenter de Beemd organiseert weer een zorgmarkt oncologie op 13 november 2021:

Kanker en de behandeling tegen kanker hebben een enorme impact op de fysieke gezondheid, de mentale gesteldheid en het sociale welzijn. Ruim de helft van de patiënten houdt na een succesvolle behandeling in het ziekenhuis klachten. Hierbij kunt u denken aan vermoeidheid, stress en een gebrek aan energie en kracht.

Wij, Vanessa en Angela, van Fysio-en Healthcenter De Beemd zijn beide gespecialiseerd in oncologiefysiotherapie en oedeemfysiotherapie en in de praktijk komen wij regelmatig tegen dat patiënten niet inzichtelijk hebben welke zorg er allemaal beschikbaar is voor, tijdens en na de behandeling van kanker. We horen vaak: “na de behandeling word je door het ziekenhuis losgelaten, wat moet ik dan?”  en “ik weet niet goed waar ik terecht kan met mijn klachten”. Zo zijn we op het idee gekomen van de Zorgmarkt oncologie.

Dit jaar hebben we met diverse (para-)medische zorgverleners en andere disciplines die een specialisatie hebben op het gebied van de oncologie een multidisciplinair netwerk opgericht: OncoZO (Oncologie Zorg Oosterhout). Vanuit dit initiatief organiseren wij op 13 november a.s. een zorgmarkt waarbij verschillende lokale zorgverleners en stichtingen lieten zien wat zij kunnen betekenen voor de (ex-) oncologische patiënt en zijn of haar familie.

Bedrijven die naast Fysio-en Healthcenter De Beemd aanwezig zullen zijn op de zorgmarkt zijn: Ergotherapie Van Haperen, Thebe, Inloophuis Poppy’s, Medisch Oncologisch pedicure Anita, Coach Connect bij kanker, Oefentherapie Oosterhout, Pruiken & Haarwerken, PICC-line fashion, Martine lingerie voor protheses, lingerie en badkleding, Medi, VodiMed voedings-en dieetadvies, Psychologen Praktijk Breda, Maatschappelijk werk Amphia, Portretmakers, Stichting Ambulancewens, Je eigen pad, Stichting Fight cancer, VPTZ, By Wencke fotografie en Stap nu! arbeidsreintegratie.

Op de dag zelf zal er een modeshow georganiseerd worden waarbij diverse bedrijven laten zien wat ze allemaal kunnen betekenen voor de (ex-)oncologische patiënt. 

De Zorgmarkt Oncologie vindt plaats in Theater De Bussel op zaterdag 13 november van 10.00 uur tot 15.00 uur. De toegang is gratis, uiteraard wordt u verzocht uw CoronaCheck app te tonen. Om 10.00 uur opent Mark Buijs, burgemeester van Oosterhout, de Zorgmarkt.

Voor vragen over de zorgmarkt kunt u altijd contact opnemen met de praktijk of met Angela (contactpersoon) angela@fhcdebeemd.nl