Terugblik Zorgmarkt oncologie

Je leven op zijn kop door kanker?


Fysio- en Healthcenter de Beemd organiseerde een zorgmarkt oncologie op 12 april 2018:
de (F)ashion (H)ealth en (C)are zorgmarkt.

Kanker en de behandeling tegen kanker hebben een enorme impact op de fysieke gezondheid, de mentale gesteldheid en het sociale welzijn. Ruim de helft van de patiënten houdt na een succesvolle behandeling in het ziekenhuis klachten. Hierbij kunt u denken aan vermoeidheid, stress en een gebrek aan energie en kracht.

Wij, Vanessa en Angela, van Fysio-en Healthcenter De Beemd zijn beide gespecialiseerd in oncologiefysiotherapie en oedeemfysiotherapie en in de praktijk komen wij regelmatig tegen dat patiënten niet inzichtelijk hebben welke zorg er allemaal beschikbaar is voor, tijdens en na de behandeling van kanker. We horen vaak: “na de behandeling word je door het ziekenhuis losgelaten, wat moet ik dan?”  en “ik weet niet goed waar ik terecht kan met mijn klachten”.

Vanuit dat opzicht organiseerden wij op 12 april a.s. een zorgmarkt waarbij verschillende lokale zorgverleners en stichtingen lieten zien wat zij kunnen betekenen voor de patiënt en zijn of haar familie.  Bedrijven die aanwezig waren op zorgmarkt zijn: Thebe, Inloophuis Poppy’s, Instituut voor Hyperbare Geneeskunde, Stichting breiboezem, Stichting Look Good, Feel Better, Stichting Nu Jij!, Oncologie pedicure Arlette, Haarwerkstudio Francy, Martine lingerie voor protheses, lingerie en badkleding, Tekzorg, Zina Pura Natuurvoedingsdeskundige, Schoonheidsspecialiste Chiraja, Linny’s nail & beauty design die ook permanente make-up verzorgt, Mind-Walk, Je eigen pad (arbeidsre-integratie en psychosociale zorg bij kanker), Praktijk Verder (rouw-en verliesbegeleiding) en uitvaartonderneemster Els Hogervorst. Op de dag zelf waren er workshops mindfulness (door Samantha van Jouw pad), yoga (door Marlou Vanhouten van yogastudio Vayu), meditatie en presentatie (door Roel van Heel van Leef intens) en Tai Chi (door Tom Rademakers van Zenmotion). Ook kregen de patiënten tips & tricks over het aanbrengen van de make-up tijdens de chemo van Linda van Linny’s nail & beauty design en konden ze een korte ontspanningsbehandeling van Marianne van schoonheidssalon Chiraja ondergaan.

De zorgmarkt was een groot succes! We hebben veel bezoekers mogen verwelkomen en iedereen ging met een goed gevoel weer naar huis. Dit alles maakt dat we alweer plannen hebben om het volgend te herhalen, maar dan nog iets uitgebreider. Volg de website voor meer informatie.

Voor vragen over de zorgmarkt kunt u altijd contact opnemen met de praktijk of met Angela (contactpersoon) angela@fhcdebeemd.nl