Zorgmarkt Oncologie

Zorgmarkt oncologie: Samen sterk!


Fysio- en Healthcenter de Beemd organiseerde weer een zorgmarkt oncologie op 13 november 2021:

Kanker en de behandeling tegen kanker hebben een enorme impact op de fysieke gezondheid, de mentale gesteldheid en het sociale welzijn. Ruim de helft van de patiënten houdt na een succesvolle behandeling in het ziekenhuis klachten. Hierbij kunt u denken aan vermoeidheid, stress en een gebrek aan energie en kracht.

Wij, Vanessa en Angela, van Fysio-en Healthcenter De Beemd zijn beide gespecialiseerd in oncologiefysiotherapie en oedeemfysiotherapie en in de praktijk komen wij regelmatig tegen dat patiënten niet inzichtelijk hebben welke zorg er allemaal beschikbaar is voor, tijdens en na de behandeling van kanker. We horen vaak: “na de behandeling word je door het ziekenhuis losgelaten, wat moet ik dan?”  en “ik weet niet goed waar ik terecht kan met mijn klachten”. Zo zijn we op het idee gekomen van de Zorgmarkt oncologie.

Dit jaar hebben we met diverse (para-)medische zorgverleners en andere disciplines die een specialisatie hebben op het gebied van de oncologie een multidisciplinair netwerk opgericht: OncoZO (Oncologie Zorg Oosterhout). Vanuit dit initiatief organiseerden wij op 13 november 2021 een zorgmarkt waarbij verschillende lokale zorgverleners en stichtingen lieten zien wat zij konden betekenen voor de (ex-) oncologische patiënt en zijn of haar familie.

Bedrijven die naast Fysio-en Healthcenter De Beemd aanwezig waren op de zorgmarkt: Ergotherapie Van Haperen, Thebe, Inloophuis Poppy’s, Medisch Oncologisch pedicure Anita, Coach Connect bij kanker, Oefentherapie Oosterhout, Pruiken & Haarwerken, PICC-line fashion, Martine lingerie voor protheses, lingerie en badkleding, Medi, VodiMed voedings-en dieetadvies, Psychologen Praktijk Breda, Maatschappelijk werk Amphia, Portretmakers, Stichting Ambulancewens, Je eigen pad, Stichting Fight cancer, VPTZ, By Wencke fotografie en Stap nu! arbeidsreintegratie.

Wij hopen komend jaar weer een mooie Zorgmarkt Oncologie te organiseren.

Voor vragen over de zorgmarkt kunt u altijd contact opnemen met de praktijk of met Angela (contactpersoon) angela@fhcdebeemd.nl