Zorgmarkt Oncologie

Zorgmarkt oncologie: Samen de strijd aan!


Fysio- en Healthcenter de Beemd was aanwezig op de Zorgmarkt Oncologie die multidisciplinair netwerk OncoZO organiseerde op zaterdag 4 november 2023!

De leden van netwerk OncoZO (Oncologie Zorg Oosterhout) organiseerden samen een Zorgmarkt Oncologie. Hier kwamen ondernemers en stichtingen uit Oosterhout en omgeving samen om te laten zien wat ze kunnen betekenen voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen en hun naasten.

Zowel voor, tijdens als na de behandeling van kanker zijn er tal van mogelijkheden en u kon op een ontspannen manier kennis maken met de zorgverleners die niet alleen deze dag, maar ook in het zorgveld hun krachten gebundeld hebben. Daarnaast waren er diverse interessante lezingen en was er een modeshow met aangepaste lingerie en badkleding.

Kanker en de behandeling tegen kanker hebben een enorme impact op de fysieke gezondheid, de mentale gesteldheid en het sociale welzijn. Ruim de helft van de patiënten houdt na een succesvolle behandeling in het ziekenhuis klachten. Hierbij kunt u denken aan vermoeidheid, stress en een gebrek aan energie en kracht.

Wij, Vanessa, Angela en Davey, van Fysio-en Healthcenter De Beemd zijn allemaal gespecialiseerd in oncologiefysiotherapie en oedeemfysiotherapie en in de praktijk komen wij regelmatig tegen dat patiënten niet inzichtelijk hebben welke zorg er allemaal beschikbaar is voor, tijdens en na de behandeling van kanker. We horen vaak: “na de behandeling word je door het ziekenhuis losgelaten, wat moet ik dan?”  en “ik weet niet goed waar ik terecht kan met mijn klachten”. Zo zijn we op het idee gekomen van de Zorgmarkt oncologie die voor het eerst plaatsvond in 2020.

Bedrijven en stichtingen die naast Fysio-en Healthcenter De Beemd aanwezig ware op de zorgmarkt: Via Ergotherapie, Thebe, Inloophuis Poppy’s, Francy Aderans, ZoHealthy, Thebe Wijkverpleging, Praatje met Maatje, Shit or Shine, Stichting Nu jij!, PICC-line fashion, Pure mammacare, VodiMed voedings-en dieetadvies, Psychologen Praktijk Oosterhout, Portretmakers, Stichting Ambulancewens, Je eigen pad, Stichting TuTu, Stichting Tittoo.org, FyNeOn en Stap nu! arbeidsreintegratie.

Voor vragen over de zorgmarkt kunt u altijd contact opnemen via info@onco.nl of via de praktijk met Angela (contactpersoon) angela@fhcdebeemd.nl