Tapen

Het aanleggen van een sporttape wordt vaak gedaan om een gewricht ondersteuning te bieden na een kneuzing of verstuiking of bij letsel aan kapsel of banden van bijvoorbeeld enkel, knie, duim.
Medical Taping

De gebruikte CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid.

De liftende werking van de CureTape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk.
In het Medical Taping Concept maakt de elasticiteit van Cure Tape het mogelijk dat weefsels worden ondersteund in hun functie, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. De nadelen van conventioneel immobiliseren worden zo voorkomen.
De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van de benodigde CureTape zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.

Het toepassingengebied mag breed genoemd worden. Nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vocht-ophopingen (oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden, evenals profylactisch tapen.

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd of medical taping uw klachten kan verminderen, loop dan gerust eens binnen!

Functioneel Tapen

Door middel van het aanleggen van een tape wordt bijvoorbeeld de beweging in een gewricht beperkt waardoor u toch kunt sporten zonder pijn van een specifieke beweging.

Ook wordt tape aangelegd als ‘herinnering’ dat er een bepaalde blessure zit. Door het gevoel van de tape treedt een grotere voorzichtigheid op bij het sporten, in feite een preventieve tape.

Ten slotte kan een goed aangelegde tape de spieren ondersteunen. De tape tilt als het ware de spier op waardoor deze minder zwaar belast kan worden, bijvoorbeeld de kuitspier of hamstrings.

Tarieven30 min.50 min.
Medical Taping€ 10,00 exclusief materiaal
Functioneel Tapen€ 7,50 exclusief materiaal

 

Aan het eerste consult gaat altijd een intake vooraf