24 jun 2020

Pilates lessen in de praktijk

0 Reacties

Vanaf begin juli gaan we starten met Pilates lessen in de praktijk. De lessen worden gegeven door Wencke van Bergen en zijn op woensdag van 9.00 tot 10.00 uur. De lessen zijn in kleine groepjes om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Om deze reden vragen wij u ook zich van tevoren aan te melden.

Wat is Pilates?

Zin om actief met je lijf bezig te zijn, bewust te oefenen/ bewegen, maar je niet in het zweet te werken? Dan is Pilates iets voor jou!
Pilates is een trainingsmethode met oefeningen voor een stabiel, sterk en sportief lichaam. Het bestaat uit grondoefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen. Pilates richt zich ook op een stevige en stabiele rug, daarom is Pilates geschikt voor beginners en gevorderden, maar juist ook voor mensen met rugklachten. De sleutelwoorden bij Pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing.

Pilates is een bewegingsvorm die al bijna 100 jaar oud is en die gericht is op het bevorderen van de beheersing, soepelheid, coördinatie en kracht van de spieren. Flankademhaling en bewegingen aansturen vanuit je krachtcentrum (bekkenbodem-buik-onderrug-middenrif) zijn de basis van elke oefening.

Wat levert het op?

– Verbeterde houding en beweging
– Verdiepen van ademhaling en meer energie
– Ontspanning
– Sterke buik- en rugspieren
– Lenigheid
– Vaak nemen lichamelijke pijnklachten af

Wat doet de Pilates instructrice voor u?

Wencke zorgt voor de juiste persoonlijke voorlichting, begeleiding en tips om de oefening goed of nog beter uit te voeren en zo uw belastbaarheid te verhogen. Ook bij de Pilates maken we regelmatig gebruik van hulpmiddelen als lichte gewichten, ballen en dynabands. Een fanatieke, maar afwisselende en leuke manier om te werken aan uw lichaam!

Wanneer?

Pilates wordt gegeven op woensdagochtend om 9:00u – 10:00u.

Wat kost het?

De kosten voor een maandabonnement bedragen €37,50 of u kunt een 10-strippenkaart aanschaffen voor €85.

Iets voor u?

Benieuwd geworden en ook een keer proberen? Meld u dan gelijk aan voor een GRATIS proefles!

[begin]