02 jan 2020

Lezing ‘Seksualiteit en intimiteit bij kanker’

0 Reacties

Op maandagavond 6 januari 2020 wordt er van 19.00 uur tot 21.00 uur een lezing gegeven door Henriëtte van Amerongen (trainer voor IPSO en geeft trainingen in inloophuizen in heel Nederland).

Seksualiteit en intimiteit bij kanker lijkt misschien een merkwaardige combinatie. Bij seksualiteit denken we meestal aan plezier en ontspanning. Kanker roept vaak spanning en angst op. Seksualiteit en intimiteit verdwijnen dan nog wel eens naar de achtergrond. Behandelingen eisen immers alle aandacht op. Patiënten nemen hun vragen over seksualiteit en intimiteit niet altijd mee in hun gesprekken tijdens de behandeling en nazorg. Ze verwachten dat hulpverleners er over zullen beginnen, maar dat gebeurt vaak niet. Ook onderling tussen partners is het moeilijk om het er gewoon over te hebben en dat zorgt voor veel misverstanden.

Henriëtte maakt dit lastige onderwerp op een interactieve manier bespreekbaar en na afloop is er gelegenheid tot napraten. Uiteraard zijn partners ook van harte welkom!

Deelname is uiteraard gratis, wilt u zich wel van tevoren even opgeven bij Angela of Vanessa via 0162-694521 of info@fhcdebeemd.nl?

[begin]