Zorgaanbod

Fysio-en Healthcenter De Beemd beschikt over een breed aanbod van specialisaties. Bekijk hier onder onze mogelijkheden van behandelingen en therapieën.

Fysiotherapie
U kunt bij ons terecht voor een reguliere fysiotherapiebehandeling. Wij hanteren geen wachtlijst en vragen u bij de eerste afspraak uw pasje van de zorgverzekering en een legitimatiebewijs mee te nemen.
Oedeemfysiotherapie
Er zijn diverse vormen van oedeem die zich ook op verschillende manieren uiten. Het kan een zwaar gevoel geven, spanning van de huid, een pijnlijk of tintelend gevoel en zwelling van een lichaamsdeel.
Oncologiefysiotherapie
Binnen de reguliere fysiotherapie is oncologiefysiotherapie de nieuwste specialisatie. De specialisatie behelst alle fases van kanker; de curatieve fase, de herstel fase, de palliatieve fase, maar ook de terminale fase.
Geriatriefysiotherapie
De geriatrie fysiotherapeut draagt zorg voor preventie, advisering en behandeling van kwetsbare ouderen, cliënten met een hoge biologische leeftijd en complexe gezondheidsproblematiek veelal met een atypische en onduidelijke presentatie.
Neurorevalidatie
Neurorevalidatie is erop gericht mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) weer zo goed en zelfstandig mogelijk in hun eigen omgeving en de maatschappij te laten functioneren.
Dry Needling
In de praktijk worden tevens dry needling behandelingen uitgevoerd. De dry needling gaat uit van het triggerpoint-principe. Een triggerpoint is een pijnpunt in de spier die 'pijn op afstand' kan veroorzaken.
Tapen
Het aanleggen van een sporttape wordt vaak gedaan om een gewricht ondersteuning te bieden na een kneuzing of verstuiking of bij letsel aan kapsel of banden van bijvoorbeeld enkel, knie, duim.
Fysio Fit Training
Een groot percentage van de mensen wil graag actief werken aan een verbetering van hun conditie, gewichtsafname, een actievere levensstijl en toename van kracht. Omdat niet iedereen zich in een fitnesscentrum thuis voelt en velen deskundigheid waarderen groeit de vraag naar Fysio Fit training enorm.
Taichi/ Qigong
Taichi/ Qigong is een uit China afkomstige bewegingsleer. Chinezen zien klachten als een verstoring van de balans (Yin/Yang), daarom is het belangrijk dat je in balans komt en/of blijft, waardoor je je fysiek en mentaal goed voelt. Door te bewegen stimuleer je de bloedcirculatie en blijven gewrichten soepel.